Witte Chocolademousse

De Keto Revolutie

ca. 30 min

ca. voor 4 personen

Ingrediënten

400 ml ongeklopte slagroom

1 eidooier

1 el kristalsuiker

150 gram witte chocolade

frambozen

boterkoek

Bereidingswijze

1. Kook 100 ml slagroom voor 5 minuten op hoog vuur. Ondertussen meng je de eidooier met de kristalsuiker in een ruime kom. 

2. Voeg de gekookte slagroom al roerend aan het eidooier mengsel toe. Laat dit voor een paar minuten op laag vuur indikken. 

3. Haal het nu van het vuur af en voeg er de witte chocolade al kloppend aan toe, de chocolade smelt in het mengsel. 

4. Klop nu 300 ml ongeklopte slagroom stijf en spatel dit rustig door het witte chocolademengsel. 

5. Laat dit 2 uur in de koelkast rusten, tot het gesteven is. 

6. Garneer het met een aantal frambozen en verkruimelde boterkoek.

Smakelijk!