Vanillecake

ca. 15 min voorbereiding & 60 min bakken

1 cake

Ingrediënten

250 gram bloem

250 gram suiker

250 gram roomboter (op kamertemperatuur)

5 eieren

16 gram bakpoeder

8 gram vanillesuiker

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet je bakvorm in.

2. Snijd de boter in stukken, voeg hier de suiker en vanillesuiker aan toe en klop dit tot een luchtig en smeuïg mengsel. 

3. Voeg de eieren hier één voor één in terwijl je aan het mixen bent.

4. Zeef de bloem en de bakpoeder in een tweede beslagkom. Meng dit voorzichtig door het beslag. Doe dit heel rustig zodat de cake lekker luchtig blijft. 

5. Doe het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de cake nu voor 60 minuten in de oven.

6. Als de cake afgekoeld is kan je deze nog garneren met wat botercrème en/of aardbeien. 

Smakelijk!

"Food is the ingredient that binds us together."

  • Facebook
  • Instagram
  • Snapchat - Black Circle
  • TikTok