Vanillecake
ca. 15 min voorbereiding & 60 min bakken
1 cake
Ingrediënten
250 gram bloem
250 gram suiker
250 gram roomboter (op kamertemperatuur)
5 eieren
16 gram bakpoeder
8 gram vanillesuiker
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet je bakvorm in.
2. Snijd de boter in stukken, voeg hier de suiker en vanillesuiker aan toe en klop dit tot een luchtig en smeuïg mengsel.
3. Voeg de eieren hier één voor één in terwijl je aan het mixen bent.
4. Zeef de bloem en de bakpoeder in een tweede beslagkom. Meng dit voorzichtig door het beslag. Doe dit heel rustig zodat de cake lekker luchtig blijft.
5. Doe het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de cake nu voor 60 minuten in de oven.
6. Als de cake afgekoeld is kan je deze nog garneren met wat botercrème en/of aardbeien.
Smakelijk!