Vacherins

ca. 90 min

ca. 25-30 stuks

Ingrediënten

175 gram kristalsuiker

1 tl maizena

3 eiwitten

250 gram melkchocolade 

250 ml ongeklopte slagroom

8 gram klop-fix

8 gram vanillesuiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 150 graden.

 

2. Doe de eiwitten in een kom en mix deze 1 minuut lang. 

3. Voeg de helft van de suiker bij de eiwitten en mix dit tot een mooi glad mengsel. Als je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat er wat uit je kom valt, dan is je mengsel goed. 

4. Rasp 50 gram chocolade en spatel dit heel voorzichtig samen met de maizena en de andere helft van de suiker door je mengsel. 

5. Doe je mengsel in een spuitzak en maak daarmee toefjes op een bakplaat. Nu kunnen ze de oven in voor ca. 50 min. Als de vacherins los zijn gekomen van het bakpapier dan zijn ze klaar.

Terwijl de vacherins in de oven zitten kunnen we de slagroom klaarmaken!

6. Doe je slagroom, klop-fix en vanillesuiker in een kom en klop dit tot een stijf mengsel. Doe dit mengsel in een spuitzak.

7. Smelt 200 gram chocolade en dompel daar de vacherins in. 

8. Als de chocolade op de vacherins droog is kun je er slagroomtoefjes op spuiten. Maak het af met een framboos op de toef!

Smakelijk!