Tajine Met Lamsschenkel

ca. 1,5 u

voor ca. 6-7 personen

Ingrediënten

4 lamsschenkels (ca. 1600 gram)

2 uien

4 takjes peterselie

4 takjes koriander

1 teentje knoflook

200 ml olijfolie

1,5 l water

1 tl zwarte peper

1 tl zout

1 tl kurkuma

1/4 tl kaneel

1/4 tl nootmuskaat

1/4 tl saffraan

garnering:

handje geroosterde amandelen

handje gedroogde abrikozen

handje gedroogde pruimen

3 el suiker

1 tl kaneel

500 ml water

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Marineer het vlees met de zwarte peper, kurkuma, zout, nootmuskaat, kaneel, saffraan en olijfolie.

2. Snipper de uien, peterselie, koriander en pers de knoflook.

3. Doe het vlees in een stoofpan en laat deze 5 min bakken, vervolgens doe je de uien, peterselie, koriander en knoflook erbij. Laat dit 10 minuten op laag vuur koken.

4. Giet het water erbij en laat dit één uur op laag vuur gaar koken.

5. Rooster de amandelen in de oven of in een pan. Kook de gedroogde abrikozen en gedroogde pruimen voor 10-15 minuten in een steelpannetje, doe hier het water, suiker en kaneel bij. 

6. Als het vlees gaar en mals is leg je deze in een diep bord, giet hier wat jus over en garneer het met de amandelen, abrikozen en pruimen. 

Smakelijk!

"Food is the ingredient that binds us together."

  • Facebook
  • Instagram
  • Snapchat - Black Circle
  • TikTok