Romige Pompoensoep

ca. 45-60 min

ca. 4 porties

Ingrediënten

1 pompoen

1 ui 

2 teentjes knoflook

1 groentebouillon

125 ml kookroom

1,5 l water

1 tl zout

snufje zwarte peper

scheutje olijfolie

Bereidingswijze

1. Snijd de ui en schil de pompoen, snijd ook deze vervolgens in blokjes. 

2. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui met de knoflook. Bak de pompoen 2 minuten mee.

3. Voeg het water, zout, peper en de groentebouillon toe en breng dit aan de kook. Kook de pompoen in 15-20 minuten gaar. 

4. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de kookroom toe en laat dit voor een paar minuten verder koken. 

5. Geniet van deze heerlijke pompoensoep!

Smakelijk!

"Food is the ingredient that binds us together."

  • Facebook
  • Instagram
  • Snapchat - Black Circle
  • TikTok