Romige Pasta Met Garnalen

IMG_2155.jpg

ca. 25 min

ca. 6/7 porties

Ingrediënten

300 gram pasta naar keuze

300 gram wokgarnalen

3 teentjes knoflook

1 rode ui

1 rode paprika

2 tomaten

150 ml kookroom

300 gram passata 

klein handje grof gesneden basilicum

1 tl zout

1 tl zwarte peper

1 tl paprikapoeder

1 tl chilivlokken

scheutje olijfolie

Bereidingswijze

1. Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

2. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak hierin de garnalen voor 2-3 min gaar. 

3. Breng de garnalen naar smaak met zout, peper, paprikapoeder en chilivlokken. 

4. Snipper de ui en de knoflook, voeg ze er vervolgens bij en bak deze glazig aan. 

5. Snijd de paprika en de tomaten in blokjes en bak deze voor een paar minuten mee.

6. Giet de passata en de kookroom erbij, roer het goed door en laat het even pruttelen. 

7. Doe de basilicum bij de saus en giet er eventueel een glas van de pastawater bij. 

8. Tot slot schep je de pasta door de saus. 

Smakelijk!