Pastasalade Met Kip

ca. 30 min

ca. 4 porties

Ingrediënten

300 gram pasta naar keuze

300 gram kipfilet

1/2 courgette

1 rode paprika

cherrytomaatjes

50 gram babyspinazie

75 gram maïs

1 tl kipkruiden

1/2 tl zout

1 tl uienpoeder

1 tl knoflookpoeder

1 tl Italiaanse kruiden

scheutje olijfolie

pijnboompitten

dressing:

1 el pesto

1 el mayonaise

scheutje olijfolie

snufje zwarte peper

snufje zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 

2. Marineer de kip met kipkruiden, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en olijfolie.

3. Zet deze in een ovenschaal en dek het af met aluminiumfolie. Zet deze voor 30 minuten in de oven (tot het gaar is). 

4. Kook ondertussen de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

5. Snijd de courgette en paprika, doe hier zout, peper en de Italiaanse kruiden bij en bak deze gaar. 

6. Snijd de cherrytomaatjes in kwartjes, doe deze samen met de spinazie, maïs, gebakken groenten en pijnboompitten bij de pasta en meng dit.

7. Voor de dressing meng je de rode pesto, mayonaise, olijfolie, zout en peper tot 1 geheel en meng deze door de pasta. 

 

8. Haal de kip uit de oven, snijd deze in plakjes en verdeel deze tot slot over de pasta.  

Smakelijk!