Pastasalade Met Kip
ca. 30 min
ca. 4 porties
Ingrediënten
300 gram pasta naar keuze
300 gram kipfilet
1/2 courgette
1 rode paprika
cherrytomaatjes
50 gram babyspinazie
75 gram maïs
1 tl kipkruiden
1/2 tl zout
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl Italiaanse kruiden
scheutje olijfolie
pijnboompitten
dressing:
1 el rode pasta
1 el mayonaise
scheutje olijfolie
snufje zwarte peper
snufje zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Marineer de kip met kipkruiden, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en olijfolie.
3. Zet deze in een ovenschaal en dek het af met aluminiumfolie. Zet deze voor 30 minuten in de oven (tot het gaar is).
4. Kook ondertussen de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
5. Snijd de courgette en paprika, doe hier zout, peper en de Italiaanse kruiden bij en bak deze gaar.
6. Snijd de cherrytomaatjes in kwartjes, doe deze samen met de spinazie, maïs, gebakken groenten en pijnboompitten bij de pasta en meng dit.
7. Voor de dressing meng je de rode pesto, mayonaise, olijfolie, zout en peper tot 1 geheel en meng deze door de pasta.
8. Haal de kip uit de oven, snijd deze in plakjes en verdeel deze tot slot over de pasta.
Smakelijk!