Luchtige Melkbroodjes
ca. 1 uur
ca. 15 stuks
Ingrediënten
500 gram bloem
20 gram broodgist
250 ml melk
125 ml zonnebloemolie
1 aardappel
3 eieren
75 gram suiker
8 gram vanillesuiker
8 gram bakpoeder
snufje zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Kook de aardappel gaar en pureer deze.
3. Doe de bloem, suiker, gist, vanillesuiker, bakpoeder en zout in een kom en meng dit tot één geheel, voeg vervolgens de melk, zonnebloemolie, 2 eieren en de gepureerde aardappel toe.
4. Kneed dit tot een glad deeg en laat het deeg 20 minuten rijzen.
5. Verdeel het deeg vervolgens in 15 stukken en vorm deze met je hand tot de juiste vorm op een bakplaat, laat dit opnieuw 20 minuten rijzen.
6. Besmeer de broodjes met geklopt ei en doe ze voor 10 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn.
Smakelijk!