Luchtige Chocoladecake

ADF0C6C8-5159-490C-9395-B1FEACF5B4FC 2.J

ca. 10 min voorbereiding & 1u bakken

voor ca. 12 personen

Ingrediënten

250 gram bloem

200 gram suiker

40 gram cacaopoeder

3 eieren

16 gram bakpoeder

8 gram vanillesuiker

snufje zout

200 ml ongeklopte slagroom

100 ml zonnebloemolie

200 gram chocolade met hazelnoot

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

2. Vet je bakvorm in met boter of zonnebloemolie en bestuif het met wat cacaopoeder. 

3. Doe de bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder, vanillesuiker en zout in een ruime kom en meng dit.

4. Voeg vervolgens de eieren, zonnebloemolie en slagroom toe en mix dit voor ca. 5 minuten tot een gladde massa. 

5. Doe het beslag in een bakvorm en strijk dit glad. 

6. Leg de chocoladecake voor ca. 55-65 minuten in de oven.

7. Als de cake klaar is laat je hem even afkoelen en smelten we de chocolade met hazelnoot.

8. Als de cake is afgekoeld kun je de gesmolten chocolade er over gieten!

Smakelijk!