Luchtige Chocoladecake
ca. 10 min voorbereiding & 1u bakken
voor ca. 12 personen
Ingrediënten
250 gram bloem
200 gram suiker
40 gram cacaopoeder
3 eieren
16 gram bakpoeder
8 gram vanillesuiker
snufje zout
200 ml ongeklopte slagroom
100 ml zonnebloemolie
200 gram chocolade met hazelnoot
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Vet je bakvorm in met boter of zonnebloemolie en bestuif het met wat cacaopoeder.
3. Doe de bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder, vanillesuiker en zout in een ruime kom en meng dit.
4. Voeg vervolgens de eieren, zonnebloemolie en slagroom toe en mix dit voor ca. 5 minuten tot een gladde massa.
5. Doe het beslag in een bakvorm en strijk dit glad.
6. Leg de chocoladecake voor ca. 55-65 minuten in de oven.
7. Als de cake klaar is laat je hem even afkoelen en smelten we de chocolade met hazelnoot.
8. Als de cake is afgekoeld kun je de gesmolten chocolade er over gieten!
Smakelijk!