Lahmacun

ca. 2 uur

ca. voor 4 personen

Ingrediënten:

500 gram bloem

240 ml lauwwarm water

2 el volle yoghurt

1 tl zout

snufje kristalsuiker

400 gram rundergehakt

1 ui

2 teentjes knoflook

2 tomaten

1 rode paprika

2 takjes peterselie

2 el tomatenpuree

1 tl paprikapoeder

1 tl zout

snufje chilipoeder

scheutje olijfolie

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor 220 graden.

 

2. Meng de bloem met het zout, gist en suiker en voeg hier de yoghurt bij, kneed hier het water bij. 

3. Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plaats.

4. Ondertussen pel je de ui, knoflook, tomaten en rode paprika. Hak deze in een keukenblender.

5. Voeg de tomatenpuree, zout en paprikapoeder toe. Snipper de peterselie en mix deze door de groenten.

6. Mix de gehakte groenten door de gehakt. 

7. Verdeel het deeg in porties en laat dit weer 15 minuten rijzen.

8. Vorm het deeg tot pizza en verdeel het gehaktmengsel over de pizza.

9. Bak de lahmacun in de oven voor 15 minuten. 

Smakelijk!