Kipbriwat

ca. 1 uur

ca. 15 stuks

Ingrediënten

1/2 kip (700 gram)

3 uien

2 eieren

1/2 citroen

6 takjes peterselie

100 gram gehakte amandelen

250 gram filodeeg

50 ml olijfolie

1 tl zout

1 tl zwarte peper

1 tl gemberpoeder

1/2 tl kaneel

150 ml water

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Snijd de ui in blokjes en snijd de peterselie fijn. 

3. Marineer de kip met het zout, zwarte peper, gemberpoeder, kaneel en olijfolie, doe deze in een stoofpan en doe hier de ui en de peterselie bij. 

4. Laat de kip op een laagvuur koken voor 10 minuten. Giet het water erbij en laat het vervolgens in 30 minuten gaar koken.

5. Haal alleen de kip uit de pan en verwijder de kip van het bot. Snijd de kip dan in kleine stukjes. 

6. Klop de eieren, voeg deze bij de jus in de pan en pers er de citroen bij. Laat dit 10 minuten koken en vergeet niet af en toe te roeren.

7. Giet de jus over een vergiet en laat de ui aflekken.

8. Doe de ui en de amandelen bij de kip. Vouw het filodeeg uit, vul het met het kipmengsel en vouw deze in een driehoekvorm. 

 

9. Zet ze nu voor 10 minuten in de oven en ze zijn klaar om te serveren. 

 

Smakelijk!