Harira

ca. 1,5 uur

ca. 10 porties

Ingrediënten

200 gram kalfsvlees in blokjes

2 tomaten

1/2 ui

5 takjes peterselie

5 takjes koriander

5 takjes selderij

100 gram kikkererwten

70 gram vermicelli

70 gram tomatenpuree

3 lepels bloem

scheutje olijfolie

1 tl zout

1/2 tl zwarte peper

1/2 tl kurkuma

1/2 tl gemberpoeder

2 l water

Bereidingswijze

1. Snijd de tomaten en ui in blokjes en snijd de peterselie, koriander en selderij fijn.

2. Doe het vlees, de ui, tomaten, peterselie, koriander, selderij, zout, zwarte peper, kurkuma, gemberpoeder, olijfolie en tomatenpuree in een stoofpan. Meng dit allemaal bij elkaar en laat dit 10 minuten op een laagvuur koken.

3. Doe de bloem in een kom en voeg hier 150 ml water bij, klop dit vervolgens met een garde. Voeg dit samen met 2 liter water bij het vlees in de stoofpan.

4. Doe de kikkererwten en de vermicelli erbij en laat dit een uur op laagvuur koken.

Smakelijk!

"Food is the ingredient that binds us together."

  • Facebook
  • Instagram
  • Snapchat - Black Circle
  • TikTok