Koffiebroodjes Met Banketbakkersroom

ca. 1 uur

ca. 10 broodjes

Ingrediënten

250 gram bloem

30 gram roomboter op kamertemperatuur

1 ei

150 ml melk

50 ml zonnebloemolie

8 gram bakpoeder

1 el suiker

1 tl droge gist

Banketbakkersroom:

3 eidooiers

250 ml melk

50 gram suiker

25 gram bloem

8 gram vanillesuiker

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 250 graden.

2. Voor de banketbakkersroom klop je de eidooiers, de bloem en de melk tot een glad geheel.

3. Verwarm in de tussentijd de melk, suiker en vanillesuiker.

4. Giet de hete melk al roerend, beetje bij beetje bij de eidooiers.

5. Giet het mengsel terug in de pan en breng dit al roerend aan de kook. Laat het ongeveer 5 minuten op laagvuur koken.

6. Voor het deeg doe je de bloem, roomboter, ei, melk, zonnebloemolie, bakpoeder, suiker en gist in een kom en kneed je dit tot een glad deeg. Laat dit 20 minuten rijzen.

7. Rol het deeg met een deegroller uit en besmeer het met de banketbakkersroom.

8. Rol dit op tot een staaf en snijd deze in 10 gelijke, cirkelvormige stukken. Laat dit opnieuw 20 minuten rijzen

9. Doe ze in de oven voor 10 minuten, tot ze goudbruin zijn en ze zijn klaar om te serveren!

Smakelijk!