Croissant Broodjes

ca. 2 uur

ca. 16 stuks

Ingrediënten

500 gram bloem

50 gram kristalsuiker

7 gram suiker

120 ml melk

110 ml water

7 gram instant gist

100 gram roomboter (kamertemperatuur)

250 gram roomboter 

(kamertemperatuur)

1 ei 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Doe de bloem in de kom, voeg de suiker, zout, gist en boter toe.

Maak een putje in het midden en doe er de melk en het water bij.

3. Kneed alle ingrediënten samen tot een glad deeg.

Laat het deeg op een warme plek rijzen voor een uur.

4. Verdeel het deeg in ongeveer 8 stukken, rol het eerste stuk uit tot een cirkel en besmeer deze met roomboter. 

Dit herhaal je bij de resterende stukken deeg en deze leg je op het eerste stuk zodat je een opstapeling krijgt. 

Het laatste stuk deeg besmeer je niet.

5. Rol dit deeg uit tot een cirkelvormige lap en snijd het in 16 gelijke pizzapunten.

6. Rol de pizzapunten tot croissants. Leg deze op een bakplaat en laat ze voor een halfuur rijzen.

7. Klop het ei en besmeer de croissants hiermee. Leg ze nu in de voorverwarmde oven voor 15 minuten tot ze goudbruin zijn.

Smakelijk!

"Food is the ingredient that binds us together."

  • Facebook
  • Instagram
  • Snapchat - Black Circle
  • TikTok